Menu
Your Cart

Sabotage t-shirt

Sabotage t-shirt
Sabotage t-shirt

Тениска със щампа beastie boys sabotageSabotagе на Branditi,

I think every person has the ability to affect change...through our every thought our every word, the way that we interact with other people. We are constantly affecting the world.

Adam Yauch
Последвай ни за още и в IG: @branditees

Beastie Boys издават "Sabotage" като първия сингъл от албума Ill Communication в началото на 1994 г., песента се превръща в определяща за 90-те години. До голяма степен това се дължи на музикалния клип на Спайк Джонз, който пародира полицейските предавания от 70-те години. Оттогава насам песента запазва това антиавторитарно чувство.
Въпреки че употребата на песента остава ясна през последните две десетилетия, членовете на Beastie Boys никога не са обяснявали действителното значение на "Sabotage". Феновете са предполагали, че това е антирелигиозна песен или, евентуално, антипапарашка, защото по това време групата е влизала в пререкания с фотографите.

24 години по-късно, в разказ от аудиокнигата с новите им мемоари, Beastie Boys разкриват, че "Sabotage" всъщност е за досаден звукорежисьор. Когато Адам "Ad-Rock" Хоровиц крещи: "Не мога да го понасям / знам, че си го планирал", той насочва разочарованието си към техния приятел и продуцент Марио Калдато младши, който настоява Beastie Boys действително да завършат песента. Както се разказва, групата е била нерешителна относно завършването на песните в четвъртия си студиен албум.
"Бяхме абсолютно нерешителни по отношение на това какво, кога, защо и как да завършим песните. Марио се разочароваше лесно от това", разказва Тим Медоус в аудиокнигата.
В един момент те обмислят да включат надраскан семпъл на Queen Latifah, но Хоровиц адресира "Не мога да го понасям" директно към Калдато. "Реших, че ще е забавно да напиша песен за това как Марио държи всички нас, как се опитва да обърка всичко, да саботира нашите велики произведения на изкуството", казва той.

Може и да не става дума за полицаи, религия или досадни фотографи-папараци, но дори и насочена към техния приятел в студиото, посланието срещу властта продължава да е актуално.


Напишете отзив

45,00 лв.

Избор на дреха

This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices, special promotions, or any other important messages. http://www.allaboutcookies.org/