Menu
Your Cart

За нас

BRANDITI е бутиков лейбъл за щампирани тениски. Основахме го 2006-та година, за да споделяме вдъхновението си от филми, книги, музика и любими хора чрез тениски с лаконични картинки. Когато харесваш нещо то спонтанно искаш да вдъхновиш с него и други ентусиасти. Това означава, че ако си фен на Чарлс Буковски или Антъни Бурдейн, то вероятно лесно ще станеш фен и на нашите тениски. Наред с крилати фрази на Чинаски при нас на траен „гастрол“ са още Мишел Уелбек, Christopher Wool, Аертон Сена, Тарантино, Йоланди и Нинджа от The Antwoord, Бийсти Бойс... – въобще, виждаш, ветрилото е на 360 градуса. За нас е важно от тази поп-арт игра да излезе безкомпромисен месидж, а не спам.

Първите ни щампи бяха серията Robosapiens, Roboholic както и останалите роботчета в секция Robo. В него момент се интересувахме живо от AI, сай-фай, киберпънк и комикс. Отправната точка остана далеч, вкусовете ни впоследствие се разшириха, но сантиментът ни към яките ретро-future роботи остана непокътнат. Толкова е лесно да се идентифицираме с тяхната чаровна несъвършенност.

Тениската е бял екран, на който може да прожектираш какъвто си искаш „филм“, като публиката за него е всеки, който те срещне на улицата. Дали посланието ще е кодирано или извикано от упор зависи от твоя вкус, смелост, характер. Просто е добре да се знае, че като медия тениската не е за подценяване и може да се използва по много начини.

Освен свежи фенове с най-широк диапазон на интереси, за наше удоволствие аудиторията ни включва и такива нърдове, които все още (слава богу) се кефят на нишови неща, като старото ноар-кино, филмите на Такеши Китано и Ален Делон. Или пък на Кубрик и неговите гениални класики. Ако пък “Портокал с часовников механизъм” не ти говори нищо, то може да ти предложим щампи уловили духа на времето, достатъчно красноречиви за да са универсални, такива със  забавни слогани и лафове от градския фолклор, който си е жив организъм и не спира да ни удивлява с главоломното си дописване от анонимни автори. Визуалният виц, стига да е готина находка, да е минимъл и да е добре изпипан, е нещо, по което винаги ще си падаме. Имаме и много парти оферти, с които да вдигнеш настроението на компанията – семпло лаконични, или по-разказвателни – изборът е твой.

Целта ни е да отстояваме летвата си и в повечето случаи да предлагаме визуална комуникация, от която не само да не ни е неудобно, но и да ни забавлява по интелигентен начин. Смехът е нещо, на което гледаме сериозно.

Всеки купил тениска от сайта ни пряко допринася за неговото съществуване, за което винаги сме благодарни. Защото усещането да срещнеш навън симпатяга с твой продукт е повече от яко и ни мотивира да продължаваме да се занимаваме с това.

Надяваме се написаното тук да мотивира и теб, да избереш точно твоята си тениска от нашите категории, и тя да участва в спомени, които си струва да помниш.

Още по-готино  е пък да подариш на приятел наша тениска. Освен че е хубав жест, това ще зарадва по неповторим начин нейния собственик и нов фен на Брандити.

Антон Петров Терзиев, София, кв. Дружба 2, бл. 225, вх а, ет. 3, ап. 9

This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices, special promotions, or any other important messages. http://www.allaboutcookies.org/